Információ orvosok részére

Orvosoknak

Orvosoknak

Információ Orvosoknak

Nemzetközi és magyarországi felmérések szerint csak a betegek néhány százaléka vesz részt klinikai kutatásokban (Egyesült Államok: 7%; Magyarország: 4%*), holott ezekben a vizsgálatokban – a kockázatok mérlegelését követően – olyan modern kezelési eljárásokhoz juthatnak hozzá, melyek sok esetben bizonyulnak hatékonyabbnak, és járnak kevesebb mellékhatással, mint az egészségügyi ellátásban számukra ma elérhető terápiák.

Magyarországon azonban csak a lakosság 10 %-a* jól tájékozott ebben a témában, a többiek közül pedig minden harmadik* beteg nem is tudja, mit jelent a klinikai vizsgálat kifejezés. Akik mégis valamennyire tájékozottak, leginkább Internetről származó ismeretekkel rendelkeznek, és ezek alapján próbálják megítélni, hogy egy vizsgálat mennyire lehet hasznos nekik, vagy szeretteiknek.

Felmérés eredményei azt igazolják, hogy több mint 40%-kal* több beteg fontolná meg a részvételt, hogyha saját orvosuktól értesülhetnének klinikai vizsgálati lehetőségekről.

A Klinikai Kutatási Iránytű Program keretében kezelőorvosok informálják pácienseiket a Magyarországon engedélyezett, számukra releváns, bevonási fázisban lévő klinikai vizsgálatokról. Orvos partnereink célzott tájékoztatásával és az általuk személyre szabottan továbbadott információk segítségével a Program lehetőséget biztosít a betegeknek, hogy a nekik potenciálisan terápiás nyereséggel járó vizsgálatokról hivatalos tájékoztatásban részesülhessenek a vizsgálóhelyeken, valamint részt vegyenek a vizsgálati szűrésen.

*Adatok forrása: Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társasága Kongresszus, 2016.04.29. A felmérést az MKVT megbízásából készítette: Spicy Analytics Kft.

Legyen Ön is a Klinikai Kutatási Iránytű Program Partnere és kapjon tájékoztatást a praxisához közeli klinikai vizsgálatokról! Keresse Ügyfélszolgálatunkat, hogy többet megtudhasson az együttműködésről!