Hogyan vehetek részt?

Hogyan vehetek részt?

Hogyan vehetek részt?

A klinikai vizsgálatokba való jelentkezés lépéseit az alábbiakban olvashatja:

Regisztráció

A Regisztrációs Adatlap kitöltésével Ön felhatalmaz minket arra, hogy a megadott elérhetőségeken (telefon, email) megkeressük Önt vizsgálóhelyi időpontok egyeztetése, illetve gyakorlati információk átadása céljából.

Kezelőorvosi kapcsolatfelvétel

Kezelőorvosát értesítjük az Önt érdeklő terápiás területekhez kapcsolódó konkrét vizsgálatokról. Amennyiben az Ön kórtörténete illeszkedik valamelyik vizsgálathoz, úgy kezelőorvosa megvizsgálja Önt (előszűrés) és alkalmassága, valamint hozzájárulása esetén értesíti erről a Klinikai Kutatási Iránytű munkatársait. Amennyiben az Ön kezelőorvosa még nem partnerünk, de nyitott az együttműködésre, úgy felvesszük vele a kapcsolatot.

Vizsgálati időpont egyeztetése

Orvosán keresztül jelzett részvételi szándéka esetén kapcsolatba lépünk Önnel, hogy vizsgálóhelyi szűrővizsgálati időpontot egyeztessünk. A beszélgetés során fontos gyakorlati információkat adunk át, pl. a vizsgálóhely címe és megközelíthetősége, vizsgáló orvos, asszisztens neve, elérhetőségeik, szükséges dokumentumok és előkészületek. Ezeket az információkat e-mail üzenetben is eljuttatjuk Önnek. Természetesen munkatársunkhoz bármikor fordulhat kérdéseivel.

Szűrővizsgálat a vizsgálóhelyen

A vizsgálóhelyen – amely kutatástól függően lehet kórházban, rendelőintézetben, vagy magán rendelőben – teljes körű tájékoztatást kap a vizsgálat várható előnyeiről és lehetséges kockázatairól, valamint arról, hogy részvétele milyen feladatokkal járna Önnek. A szűrővizsgálaton mindezekről egy részletes írásbeli tájékoztatót is kap.

Döntés a klinikai vizsgálatban való részvételéről

Önnek minden esetben lehetősége lesz mérlegelni és másokkal is megvitatni döntését, mielőtt meghozza azt. A klinikai vizsgálatban való részvétel teljesen önkéntes és a vizsgálat folyamán bármikor indoklás nélkül elállhat a folytatástól. A KKI Program munkatársa addig kíséri Önt a folyamatban, amíg vizsgálati részvétele eldől.