Információ betegek részére

Klinikai KutatásrólTisztelt Érdeklődő!

A Klinikai Kutatási Iránytű betegeknek szóló oldalai alatt bővebben megismerkedhet a klinikai vizsgálatok menetével, a beválasztás szabályaival, a részvétel feltételeivel, előnyeivel, hátrányaival, kötelezettségeivel és azokkal a szabályozásokkal, melyek a vizsgálatban résztvevő pácienst védik, biztosítva a kutatás minőségét, megbízhatóságát, és minimalizálva a részvétel kockázatait.

Egy kutatásba való becsatlakozás körültekintő döntést igényel nemcsak a beteg, de sokszor annak családja részéről egyaránt. Ebben a folyamatban kívánjuk Önt segíteni azáltal, hogy megismertetjük a tájékozott beleegyezés fogalmával, a vizsgálatra jelentkezők írásos tájékoztatójának tartalmával, és azzal a kérdéscsokorral, amelyek felmerülhetnek Önben, és amelyeket érdemes tisztázni a döntés meghozatala előtt.

Bár a döntés nehéz, a részvétel önkéntes, és a vizsgálat bármely szakaszában visszavonható. Az új gyógyszer, új orvostechnikai eszköz, új gyógyászati segédeszköz, vagy új műtéti eljárás klinikai vizsgálatában való részvétel mindig díjmentes, általában minimális a várakozási idő és a páciens nagyfokú odafigyeléssel, gondossággal találkozik a vizsgálóhelyen.

Amennyiben klinikai kutatások témakörében további kérdése merülne fel, kérjük, hívja Ügyfélszolgálatunkat, kollégáink örömmel állnak rendelkezésére!